Başarmak Neden Bu Kadar Zor?

Hayat her ne kadar sıkıcı ve tekdüze ise de bazen güzel yanları da olabiliyor. Fakat günümüz şartlarında bu biraz zorlaşıyor. Örneğin; Başarı… Ben başarmanın zor olmadığını öne sürüyorum. Çünkü başarmak gerçekten çok kolay. Hatta ve hatta inanamadığınız kadar kolay. Başarısız olanlar şimdi bu dediğime kızıyor olabilir ama ne yazık gerçek bu. Üniversitede final sınavlarına hazırlanıyorsun ve çok iyi çalışıyorsun , başarı kaçınılmaz olur değil mi ? Ama şunu da unutmamalıyız ki doğru çalışma yöntemleri ile çalışmak başarıyı getirecek, sadece çok iyi çalışmak değil. Peki gerçekten çok zor olan herhangi birşeyi neden başarmak zor olsun ki? Bana göre o da kolay, hemde çok kolay! Doğru çalışma yöntemini tespit etmek gerekiyor diyorum bende. Bunu bulduğun zaman bence başarıya çok rahat erişebileceksin.

Bunun yanısıra hafızayı kuvvetlendirmek de başarıda çok önemli bir faktör.Şimdi sıralayacağım şeyleri dikkatle okuyun.

1.Sınav öncesi uyuyun.
Bu hafızanızı kuvvetlendirmede size en çok yardımcı olacak şeydir.Uykuyu tam alamassanız başarılı olamayabilirsiniz.

2.Müzik eğitimi alın.
Araştırmalar sonucunda, müzik dinleyen insanların IQ seyivelerinde yükselme olduğunu göstermiş.Ayrıca düzenli olarak Mozart dinleyen kişilerin, diğer çeşit müzik dinleyenlere göre hafıza testlerinde daha başarılı oldukları görülmüş. Bu sonuçlar Mozart bestelerinin kompleks yapısına bağlanıyor.

3.Yarım saat yürüyün.
Bol oksijen başarıda en önemli faktörlerden sadece birisi. Haftada sadece 3 kez yarım saat yürümek hafızayı büyük oranda güçlü kılıyor. Ayrıca düzensiz egzersiz yapan çocuklarda sınavlarında başarı oranının yüzde 15 arttığıda söyleniyor.

4.Sigara ve bağımlılık yapıcı maddeler kullanmayın.
ABD’deki Nötre Dame Rahibe Okulunda kalan rahibelerin yaşı 75-107 arasında değişiyor. Bunların birkaçı dışında ise hiçbirinde Alzheimer ya da diğer yaşlılık hastalıkları görülmüyor. Bu kadınların ortak özelliği ise portakal suyu, fasulye gibi gıdalarda bulunan folat vitamininden bol bol almaları. Sakin bir hayat sürmeleri ve sigara ile bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmaları da hafızalarını korumalarına yardımcı oluyor.

5.Konsantre olun.
Uzmanlara göre konsantre olacağım diye düşünmek bile o sırada yapılan işe yoğunlaşmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca gün içinde 1-2 fincan kahve içmek de beyni şarj ediyor. Ancak daha fazlası kişiyi yorup tam tersi etki yaratabiliyor.

İşte bu yazıda hafızayı kuvvetlendirmede çok faydalı bilgiler içeriyor. İşte çözüm yolu bu kadar basitken neden olur da insan oğlu başarısız olur? Bazen kendimize bu yönlü sorular sormalıyız. İşte başarının kaçınılmaz olduğu bir hayat yaşıyoruz, sende oku ve başarıya hoş geldin de!